miércoles, 23 de enero de 2019

Nova cooperativa a l'escola!



Els alumnes de 4t i 5é al principi  del primer trimestre vam iniciar el projecte de cooperativa el qual consisteix en treballar en  equip, creant  un treball d'emprenedoria per aconseguir diners. per ajudar a la gent i diputar tot el grup classe.
Per iniciar aquest treball, la Montse de la Mancomonitat ens va fer una xerrada del procés a seguir en el Projecte.
Aleshores els mestres ens van fer un kahoot per triar quin tipus d'empresa seriem, i vam triar ser una cooperativa.
El següent dia vam fer un trenclaclosques per veure les qualitats que ha de tenir un emprenador/a i tot següent vam fer una fitxa de cada soci/a.
Després de comentar com havia de ser el nom de l'empresa cadascú va emportar-se un pos-it per escriure la nostra proposta. Més tard vam votar democràticament quedant dos logos empatats, com que no ens decidiem vam ajuntar-los quedant el nom de COOPEM.
Dies després vam anar a l'Ajuntament de Castellet i La Gornal a demanar els permisos per crear l'empresa i poder vendre els productes que crearem.
Un cop vam tenir el NIF vam fer l'organigrama per saber quins departaments havíem de tenir i la manera de manar entre nosaltres.
Tot seguit vam fer el logo, cadascú va fer una proposta que vam haver de votar al que ens agradava més. Van quedar dos finalistes els quals els seus creadors, Miquel i Tijs, els varen passar en digital. Un cop això vam fer la última votació quedant guanyador i representant de la cooperativa, el del Tijs.

Dies més tard vam crear els Estatuts , els quals són les normes que hem de seguir tots els socis i sòcies de la Cooperativa.
Com ja hem comentat, l'objectiu de la cooperativa és recollir diners i ajudar; així que vam començar fent un teatre tots els alumnes de la colla de Grans al teatre de La Gornal, on el públic comprava les entrades i aquesta va ser la nostra primera recaudició.

No hay comentarios:

Publicar un comentario